2018. augusztus 21., kedd

KRITIKA: A REMÉNY RABJAI

LEGESLEGJOBB FILM, ÖRÖK KEDVENC

!!!SPOILER!!!

 Nem is tudom hol kezdjem. Nem hiába áll ez a film IMDb filmlista élén. Megjelenésével letaszította a trónról a Keresztapa 1-2-t. Ez az a film, amit tényleg bármikor, bármilyen hangulatban megtudok nézni. MINDENKINEK KÖTELEZŐ AKI NEM LÁTTA!!!! Ha még persze egyáltalán van ilyen. 

A történet szerint egy bizonyos Andy Dufresne (Tim Robbins) börtönbe kerül a feleségének megölésével vádjával. Már az elején megtudjuk, hogy Andy felesége félrelépett, és a szeretője társaságában ölték meg őt a partnerével együtt. Andy börtönbe kerül ártatlanul, amit persze senki nem hisz el neki. Maga Andy az a tipikus esetlen karakter. Nagyon okos, eszes de ha fizikai munkát kell végeznie....nos sejthetitek.  A börtönben nagyon nehezen tud beilleszkedni, de persze sikerül beilleszkednie és sok barátja lesz. Köztük ilyen Ellis Boyd 'Red' Redding (Morgan Freeman). Róla jut eszembe. Nektek feltűnt már, hogy minden filmjében szinte minimum egy 40-nek néz ki?? De komolyan. Viszont azóta lassan öregszik. Bár lássuk be elég jól áll neki. 
Andy a börtönben végül az ott dolgozóknak nagyon fontossá válik. Tudásával segíti őket a pénzügyeikbe, biztosításokat kötni, és persze csalni is. Végül már a börtönvezetőjének is olyan komoly pénzügyi csalásokban segít, hogy amikor fenn áll az esély, hogy Andy szabadlábra kerüljön, keresztbe tesznek neki, mert szükségük van további segítségére. Andy eközben kezd egyre dühösebb lenni, és elege van az egészből. Főleg hogy a foglyoknak tett munkáját is tönkre akarják tenni a dolgozók, és az igazgató. Ilyen pl: építetett egy könyvtárat és fenyegetik hogy lerombolják, segített egy srácnak leérettségizni akivel össze is barátkozott majd az igazgató megölette. 
Aztán egyik nap Andy eltűnik a zárt cellájából. Ezt a poént nem lövöm le komolyan nézzétek meg. 

A színészek fantasztikusak, a történet nagyon egyedi. A film kicsit hosszú, de szánjatok rá egy estét, mert megéri. 

ÉRTÉKELÉS:  10/9
Nem mondtam el mindent, de nem hiába. Ne várj tovább csak nézd meg 😉ツ
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KRITIKA: EGY KIS SZÍVESSÉG